Reorganisatie – hoe pak je dit aan als werkgever?

18-03-21

Op dit moment heerst de coronapandemie nog over Nederland. Om een deel van het loon te kunnen betalen maken ondernemers gebruik van de NOW-regelingen. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet afdoende is en overgegaan moet worden tot reorganiseren. Niet alleen tijdens, maar ook na de coronapandemie kan een reorganisatie het laatste redmiddel zijn om uw bedrijf weer op de rails te krijgen.

Het is belangrijk om in geval van een dreigende reorganisatie op tijd antwoord te krijgen op juridische vragen, zoals: mag ik reorganiseren in deze coronapandemie? Hoe moet ik tijdens reorganisatie omgaan met zieke werknemers? Hoe werkt het afspiegelen tijdens een reorganisatie? De juristen van HMB Legal staan klaar om al jullie vragen over een reorganisatie te beantwoorden.

In geval van een reorganisatie is juridische begeleiding bijna een noodzaak. Wij staan u bij in het contact met vakbonden en ondernemingsraden of personeelsvertegenwoordigingen. Samen met jullie als werkgever stellen wij een reorganisatieplan op, doorlopen wij het hele reorganisatieproces met jou en leveren wij samen met u nazorg voor het personeel dat blijft.

De juristen van HMB Legal hebben bij elkaar meer dan 28 jaar aan ervaring op het hoogste juridische niveau en hebben vele reorganisaties begeleid. Tijdens reorganisaties focussen zij zich onder meer op:

-        Het opstellen van een stappenplan voor een reorganisatie;

-        De rol van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging voorafgaand aan en tijdens een reorganisatie;

-        De rol van de vakbonden in een reorganisatie;

-        Het opstellen van een sociaal plan, waaronder de herplaatsing binnen of buiten de onderneming, vergoedingen voor het personeel dat haar baan verliest en eventuele voorzieningen zodat dit personeel zo snel mogelijk weer op zoek kan naar een nieuwe baan;

-        Eventueel met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan;

-        Een eventuele procedure bij het UWV

Heb je vragen over het reorganiseren binnen jouw bedrijf, of wil je een keer sparren over eventuele juridische begeleiding bij een reorganisatie? Neem dan contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer: 06-18587933 of per e-mail: info@hmbadvocaten.nl