Mike Hermans

Advocaat- partner arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht
Eigenaar HMB advocaten.

Mike is sinds 2000 advocaat arbeids- en medezeggenschapsrecht en werkte tot de oprichting van HMB advocaten bij diverse gerenommeerde advocatenkantoren, waaronder 10 jaar lang als partner bij De Jonge Advocaten in Rotterdam en 2,5 jaar bij Van Iersel en Luchtman Advocaten. Jarenlang staat hij zowel werkgevers, werknemers als ondernemingsraden bij met juridisch advies.

Gedurende zijn carrière specialiseerde hij zich onder meer in:

·      (personele) gevolgen bij een overname en/of fusie;

·      arbeidsvoorwaarden harmonisatie;

·      collectief- en individueel ontslagrecht;

·      reorganisaties;

·      het maken van personele afspraken met ondernemingsraden en/of vakbonden;

·      strategisch HR beleid;

·      de inrichting van de personele organisatie.

Daarnaast is Mike als gastdocent arbeids- en medezeggenschapsrecht verbonden aan de Erasmus School of Law in Rotterdam.

Mike: “Doordat ik jarenlang met ondernemers heb samengewerkt en zelf ondernemer ben, weet ik wat een onderneming bezighoudt en drijft. Het is het enthousiasme en de passie om een product te produceren of een dienst of zorg te leveren, iets creëren/toevoegen, dat mij aanspreekt in het ondernemerschap. Ik lever graag een bijdrage om de problemen die daarbij op de weg komen voor ondernemingen op een zo praktisch en efficiënt mogelijke wijze op te lossen.”

Dat is wat ik bij iedere zaak nastreef, hoe complex ook. Degelijke juridische kennis, ervaring en goede communicatie zijn daarbij mijn belangrijkste tools. Mijn aanpak is pragmatisch, nuchter en zonder omweg, maar altijd met oog voor de menselijke maat.

Mike is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en De Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten.

Verder is Mike mediator in arbeids-, medezeggenschaps-, en huurrechtzaken.  

Mike is telefonisch bereikbaar op nummer: 06-18587933 en per e-mail: hermans@hmbadvocaten.nl